Search for Posts, Maps, and Topics

Tuesday, August 25, 2015

National Geographic GeoBee Quiz, August 24th

The National Geographic GeoBee quiz's August 24th questions were as follows. Answers are listed below the questions. See if you are a geography whiz by playing online at nationalgeographic.com/geobee!

1.     In which country is ranching not a major economic activity?
A) Italy
B) Australia
C) United States

2.     The largest areas of grassland and desert in the United States are in which direction from the Mississippi River?
A) West
B) South
C) East

3.     What European Union country has had to tighten its border regulations since 2004 because two of its neighboring countries, Belarus and Ukraine, are not part of the European Union?
A) Germany
B) Poland
C) France

4.     The small African country of Djibouti is located on the Bab al Mandab, a strait that connects the Red Sea to which ocean?
A) Pacific Ocean
B) Indian Ocean
C) Atlantic Ocean

5.     Stone temples built approximately 5,000 years ago can be found about five miles from Valletta along the coast of what island country north of Africa?
A) Ireland
B) Cyprus
C) Malta

6.     What was the name of the short-lived island republic that united with Tanganyika to form the country of Tanzania in 1964?
A) Zanzibar
B) Madagascar
C) Comoros

7.     The world's largest ice shelf, located in Antarctica, is known by what name?
A) Ross
B) Larsen
C) Filchner

8.     The Shan Plateau, where rubies and sapphires have historically been mined, forms the eastern part of which Southeast Asian country famous for its gemstones?
A) Myanmar
B) Malaysia
C) Laos

9.     The Brooks Range in Alaska acts as a divide for waters flowing north into the Arctic Ocean and south into which river that flows across the state into the Bering Sea?
A) MacKenzie
B) Columbia
C) Yukon

10.     Samarkand, located on the famous Silk Road, is a popular tourist destination in which Central Asian country?
A) Mongolia
B) Uzbekistan
C) Afghanistan




Answers
1) A
2) A
3) B
4) B
5) C
6) A
7) A
8) A
9) C
10) B

No comments:

Post a Comment

Do you have any thoughts or suggestions? Let me know with a comment!
*Please note that comments WILL be MODERATED; therefore, spam comments (including offers and links unrelated to the post topic) WILL be REMOVED.*
I greatly appreciate your input... thank you so much!

My Other Blogs

Blog Content

  • Content, graphics, and the background are created by me (pseudonym: Wonderful World), except when I credit other sources. Wavy flag images (see Lesotho post) come from the public-domain Wikimedia Nuvola project — Facebook also uses these images.
  • I do not copy and paste from other websites. Therefore, all posts are original but may sometimes include info, links, and/or images from credited external sources. To use a GeoFact of the Day Blog image for your website or project, write a comment below a post, and I will likely approve your request.
  • Feel free to offer comments, suggestions, and compliments on any post or page! You can be anonymous. Note that spam comments with non-relevant links will be deleted.
  • Thanks for your loyal readership on the GeoFact of the Day Blog!
  • Map Link in new tab or window
  • Thank you so much for accessing your trusted source for reliable geographic info since 2008 — today and always!
  • Total Views