Search for Posts, Maps, and Topics

Tuesday, August 25, 2015

National Geographic Geobee Quiz, August 23rd

The National Geographic GeoBee quiz's August 23rd questions were as follows. Answers are listed below the questions. See if you are a geography whiz by playing online at nationalgeographic.com/geobee!

1.     Which strategically located Mediterranean island was an important British naval base until 1979?
A) Sardinia
B) Malta
C) Corsica

2.     Which state is bordered on the southwest by the Savannah River?
A) South Carolina
B) Florida
C) Indiana

3.     Traditionally, sugarcane and tobacco have been the chief exports of which country?
A) Mexico
B) Cuba
C) Canada

4.     Ancient rock carvings can be found in Saguia el Hamra, a region located in what disputed territory south of Morocco?
A) Western Sahara
B) Senegal
C) Mauritania

5.     Fort McHenry, site of the British attack that inspired Francis Scott Key to write "The Star-Spangled Banner" is in the harbor of what city in Maryland?
A) Frederick
B) Baltimore
C) Annapolis

6.     Lake Peipus, which empties through the Narva River into the Gulf of Finland, forms part of the border between Russia and which eastern European country?
A) Estonia
B) Latvia
C) Georgia

7.     What is the term for the fan-shaped feature composed of sand and gravel that is formed where a stream emerges from a mountain valley onto a plain?
A) Till
B) Channel
C) Alluvial fan

8.     The Great Basin can be found in which U.S. state?
A) Utah
B) Missouri
C) Nevada

9.     The Cherokee Indians were forced to relocate to present-day Oklahoma from what region of the United States?
A) Northwest
B) Midwest
C) Southeast

10.     Thailand's largest city and chief port is famous for its canal system known as khlongs. Name this city.
A) Hanoi
B) Bangkok
C) Chiang Mai




Answers
1) B
2) A
3) B
4) C
5) B
6) A
7) C
8) C
9) C
10) B

No comments:

Post a Comment

Do you have any thoughts or suggestions? Let me know with a comment!
*Please note that comments WILL be MODERATED; therefore, spam comments (including offers and links unrelated to the post topic) WILL be REMOVED.*
I greatly appreciate your input... thank you so much!

My Other Blogs

Blog Content

  • Content, graphics, and the background are created by me (pseudonym: Wonderful World), except when I credit other sources. Wavy flag images (see Lesotho post) come from the public-domain Wikimedia Nuvola project — Facebook also uses these images.
  • I do not copy and paste from other websites. Therefore, all posts are original but may sometimes include info, links, and/or images from credited external sources. To use a GeoFact of the Day Blog image for your website or project, write a comment below a post, and I will likely approve your request.
  • Feel free to offer comments, suggestions, and compliments on any post or page! You can be anonymous. Note that spam comments with non-relevant links will be deleted.
  • Thanks for your loyal readership on the GeoFact of the Day Blog!
  • Map Link in new tab or window
  • Thank you so much for accessing your trusted source for reliable geographic info since 2008 — today and always!
  • Total Views